Що загрожує роботі металургійного сектору України?

Четвер, 17 Жовтня, 2024
Що загрожує роботі металургійного сектору України?

Металургійні підприємства України нині зіткнулися з основними трьома ризиками – можлива втрата видобутку коксівного вугілля в Покровську, проблема із забезпеченням електроенергією та небезпека зупинки роботи морського коридору через обстріли.

Як заявив президент “Укрметалургпрому” Олександр Каленков у разі втрати підприємства з видобутку коксівного вугілля його доведеться імпортувати, що збільшить витрати приблизно на 35-40%. Також серед проблем ГМК він назвав: зростання тарифів на залізничні перевезення, брак персоналу, проблеми з дешевим фінансуванням, воєнні ризики, нарощування стратегічної брухту, залежність ринку від Китаю, запровадження ЄС системи CBAM з 2026 року.

Водночас Worldsteel переглянув свій прогноз світового попиту на сталь на 2024 рік і  тепер очікує його зниження на 0,9% в річному обчисленні, до 1,75 млрд тонн на тлі тривалого спаду у виробничому секторі та житловому будівництві. Попередній прогноз передбачав зростання на 1,7%. Очікується, що світовий попит відновиться у 2025 році після трьох років скорочення, збільшившись на 1,2% в річному обчисленні, до 1,77 млрд тонн.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
CRH придбала виробника цементу в Україні за €100 млн.

CRH придбала виробника цементу в Україні за €100 млн.

Наступна новина
Чи зруйнує рішення FATF економіку країни-агресора?

Чи зруйнує рішення FATF економіку країни-агресора?

Попередні основні теми