Приватизація триває: у перший день жовтня продано 170-річний завод на Сумщині.

Четвер, 3 Жовтня, 2024
Приватизація триває: у перший день жовтня продано 170-річний завод на Сумщині.

Фонд держмайна 1 жовтня продав майно “Попівського експериментального заводу” у Конотопському районі Сумської області. Переможна ставка склала ₴13,8 млн. Переможець додатково має сплатити ₴2,76 млн ПДВ, тож загальний економічний ефект становитиме ₴16,56 млн. У торгах взяв участь один учасник – київська компанія “Брайтон Трейд”, що займається гуртовою торгівлею пальним.

Прострочена кредиторська заборгованість заводу становить ₴62,2 млн. Основною спеціалізацією Попівського заводу є виробництво побутової хімії. Раніше завод входив до складу Держконцерну “Укрспирт”.

Завод у 1851 році збудували як Попівський спиртовий завод. У 1920 році його націоналізували. У травні 1980 року завод передали Українському науково-дослідному інституту спиртової промисловості як експериментальну базу. З червня 2003 року підприємство перебувало у стадії банкрутства і до грудня 2007 року не працювало. А після відновлення роботи завод пропрацював лише до квітня 2008 року через відсутність сировини та попиту на спирт. З листопада 2009 року підприємство перейшло на випуск продукції в потоці (технічної рідини).

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
DFNC2: український ВПК нарощує співпрацю з західними компаніями.

DFNC2: український ВПК нарощує співпрацю з західними компаніями.

Наступна новина
Перші аукціони

Перші аукціони "Земельного банку" поповнили бюджет на понад ₴35 млн.

Попередні основні теми