Іспанія та Болгарія закликають ЄС обмежити імпорт низки агропродуктів з України.

Середа, 25 Вересня, 2024
Іспанія та Болгарія закликають ЄС обмежити імпорт низки агропродуктів з України.

Міністр сільського господарства Болгарії Георгій Тахов заявив, що ЄК повинна заборонити імпорт українських яєць до Болгарії. У першому півріччі 2024 року експорт досяг 2 618 тонн, що на 400% перевищує аналогічний показник торік.

Оголошені імпортні ціни значно нижчі за ціни на болгарські яйця, що чинить серйозний тиск на внутрішньому ринку. Водночас захисні заходи, вжиті до цього часу на рівні ЄС, не досягають очікуваного стримувального ефекту і не є достатнім фактором для полегшення ситуації.

А організація Unión de Uniones, що представляє інтереси фермерів Іспанії, вимагає від ЄК знайти рішення щодо протидії збільшенню імпорту зернових, особливо з України. Імпорт українських зернових склав майже 8,4 млн тонн у 2023 році та майже 6,5 млн тонн у першій половині 2024 року.

“Іспанія отримує більш ніж половину українських зернових, що надходять до ЄС, і до того ж за дедалі нижчими цінами”, – вказують в організації як на визначальний фактор падіння цін на зернові в країні, що з травня 2022 року склало 45%.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Україна має поставити в пріоритет розвиток

Україна має поставити в пріоритет розвиток "зеленої" енергетики для залучення інвестицій.

Наступна новина
Поворотний момент для ядерної енергетики: найбільші банки світу вирішили підтримати  галузь.

Поворотний момент для ядерної енергетики: найбільші банки світу вирішили підтримати  галузь.

Попередні основні теми