У ЄС назвали мету санкцій проти Москви та обрали нову ціль.

Четвер, 19 Вересня, 2024
У ЄС назвали мету санкцій проти Москви та обрали нову ціль.

Санкції не є “чарівною пігулкою”, а їхня мета – зробити так, щоб Росії було складніше, повільніше і дорожче підживлювати свою військову машину, заявив спецпредставник ЄС із санкцій Девід О’Салліван. Щодо обходу санкцій, то, за його словами, ЄС досяг успіхів у скороченні обходу через країни Центральної Азії, однак ще належить зупинити подібні потоки у Південно-Східній Азії, де країни є виробниками, а не просто транзитними станціями.

Відтак, як додав О’Салліван, ЄС планує посилити санкції, спрямовані на фінансові установи, що підтримують потоки військової продукції до Росії та постачання товарів, вироблених західними дочірніми компаніями в Південно-Східній Азії.

“У разі виявлення таких установ, їм надаватимуть вибір: або припинити свою діяльність, або потрапити під санкції”, — попередив О’Салліван, додавши, що США вже досягли значного успіху в цьому напрямку.

Також він зазначив, що найбільший виклик для ЄС — це гармонізація виконання санкційних пакетів у 27 країнах-членах блоку.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Велика приватизація успішно стартувала: Готель

Велика приватизація успішно стартувала: Готель "Україна" у серці столиці за ₴2,5 млрд купив власник кіберкоманди NaVi.

Наступна новина
Українсько-естонський розвідувальний стартап залучив €600,000 інвестицій.

Українсько-естонський розвідувальний стартап залучив €600,000 інвестицій.

Попередні основні теми