Війна стимулює попит на заміську нерухомість на Заході України.

Понеділок, 16 Вересня, 2024
Війна стимулює попит на заміську нерухомість на Заході України.

Попит на купівлю квартир у Львові значно зменшився. Замість квартир львів’яни та внутрішні переселенці тепер купують будинки у передмісті. Як пояснюють рієлтори, підвищений інтерес до них пов’язаний насамперед з очікуванням важкої зими й відключень електроенергії, а також проблемами з відсутністю паркомісць. Стимулює попит також перехід на дистанційну роботу та розвиток інфраструктури в приміській зоні.

Зауважимо, раніше заміське будівництво належало до преміумкатегорії. Але за кілька років до війни на ринок зайшли київські забудовники із проєктами котеджних комплексів економкласу – “будинок за ціною 2-кімнатної квартири”. Ціни на такі будинки площею від 90 квадратних метрів стартують від $70,000 ($800-$1,000 за квадратний метр). Але найкращі продажі – у категорії котеджів на 120-150 квадратних метрів.

Аналітики маркетплейсу OLX також фіксують активізацію ринку у цьому сегменті. Зазначається, що з серпня 2023 року по серпень 2024 року кількість оголошень зросла на понад 30%, ціни збільшилися на 10–45%, а кількість відгуків зросла на 59%.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Кандидат у віцепрезиденти США Джей Ді Венс розповів, що передбачає

Кандидат у віцепрезиденти США Джей Ді Венс розповів, що передбачає "мирний план" Трампа щодо України.

Наступна новина
Один з останніх великих споживачів російського газу в ЄС відмовляється від ресурсу країни-агресора.

Один з останніх великих споживачів російського газу в ЄС відмовляється від ресурсу країни-агресора.

Попередні основні теми