Україна та 75 країн-партнерів і міжнародних організацій з усього світу ухвалили комюніке з продовольчої безпеки. Що воно передбачає?

П’ятниця, 6 Вересня, 2024
Україна та 75 країн-партнерів і міжнародних організацій з усього світу ухвалили комюніке з продовольчої безпеки. Що воно передбачає?

Днями відбулась друга тематична конференція за результатами Саміту миру на тему продовольчої безпеки. За її результатами учасники ухвалили спільне комюніке з продовольчої безпеки. Його положення вимагають забезпечити:

  1. Вільне та безпечне комерційне судноплавство, безпеку та доступ до комерційних морських і річкових портів у Чорноморському та Азовському басейнах.
  2. Постійні зусилля щодо викорінення та запобігання голоду, спричиненого війною проти України. Підписанти висловили намір надалі підтримувати спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою гуманітарну ініціативу “Зерно з України” як незамінний механізм у розв’язанні проблеми глобальної продовольчої безпеки. Зокрема, шляхом створення додаткових логістичних центрів, ланцюгів постачання, вдосконалення логістичних маршрутів “Шляхами Солідарності”.
  3. Розмінування українських земель в інтересах глобальної продовольчої безпеки.
  4. Інвестиції в українське сільськогосподарське виробництво та відновлення економіки. Партнери збираються підтримувати відновлення потужностей сільгоспвиробництва та логістики України, а також довгострокові інвестиції у сільгоспвиробництво, портову інфраструктуру та логістичні маршрути.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Держдеп США закликають терміново використати виділені Україні мільярди, поки вони не

Держдеп США закликають терміново використати виділені Україні мільярди, поки вони не "згоріли" наприкінці вересня.

Наступна новина

"Газпром" відклав найбільші проєкти в Арктиці після рекордного в історії збитку через санкції.

Попередні основні теми