Політика США щодо обмеження Росії залишиться незмінною до виборів.

Понеділок, 2 Вересня, 2024
Політика США щодо обмеження Росії залишиться незмінною до виборів.

Якщо будуть зроблені радикальні кроки, економічна рецесія в Росії може настати вже через рік, вважає Юрій Городніченко, професор Каліфорнійського університету в Берклі. Для цього необхідно перекрити російський нафтовий кран, зокрема, потік нафти та скрапленого газу до Індії, Китаю та інших країн.

“В ідеалі слід запровадити повне ембарго на російську нафту і скраплений газ, що дасть найшвидший результат”, – вважає експерт. Для посилення тиску на Росію Городніченко пропонує знизити граничну ціну на російську нафту з поточних $60. Однак проблема полягає в тому, що країни G7 недостатньо суворо дотримуються режиму обмеження ціни, побоюючись кризи на енергетичному ринку.

Водночас Майкл Кіммедж, професор історії Католицького університету США, переконаний, що посилення тиску на Росію стане можливим лише після виборів у США. Після виборів новий президент матиме “більше свободи, ніж під час передвиборчої кампанії, оскільки існує багато занепокоєнь щодо місцевих проблем, таких як інфляція, і будь-яке посилення санкцій проти Росії важко реалізувати”.

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Київ передав США список цілей на території РФ для ударів з ATACMS; Захід повинен перейти до

Київ передав США список цілей на території РФ для ударів з ATACMS; Захід повинен перейти до "підтримки перемоги України".

Наступна новина
Чому успішна реструктуризація боргу так важлива для України?

Чому успішна реструктуризація боргу так важлива для України?

Попередні основні теми