МВФ розглядає підвищення податків в Україні як стимул для подальшої міжнародної підтримки.

Четвер, 22 Серпня, 2024
МВФ розглядає підвищення податків в Україні як стимул для подальшої міжнародної підтримки.

Підтримка міжнародних партнерів, реструктуризація комерційного боргу та підвищення податків повинні розглядатися як єдиний пакет для усунення дефіциту фінансування України. “Прогрес у прийнятті податкового пакета вплине на готовність донорів продовжувати підтримку України”, – заявив голова місії МВФ в Україні Гевін Грей. За його словами, готовність міжнародних партнерів продовжувати підтримку після ухвалення податкових змін буде вищою, оскільки це свідчитиме про намагання держави набути більшої самодостатності та незалежності від зовнішньої допомоги, враховуючи значні видатки у середньостроковій перспективі. Раніше уряд схвалив і подав до Верховної Ради законопроєкт, який збільшує податкові надходження до державного бюджету на ₴140B ($3,5B) до кінця року. Заступник міністра фінансів Ольга Зикова підкреслила, що Україна потребуватиме $35B зовнішнього фінансування наступного року, але МВФ визначив потребу України у $22,7B. Прогноз МВФ буде скориговано після п’ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF у вересні.

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Українські війська

Українські війська "затягують зашморг" навколо російських військ на річці Сейм; Путін наказав витіснити українських військових з Курської області до 1 жовтня.

Наступна новина
Партійна платформа демократів обіцяє подальшу підтримку України.

Партійна платформа демократів обіцяє подальшу підтримку України.

Попередні основні теми