Реалізація в Україні інвестпроєкту щодо розвитку водневої енергетики передбачає залучення близько €33 млрд інвестицій.

Вівторок, 13 Серпня, 2024
Реалізація в Україні інвестпроєкту щодо розвитку водневої енергетики передбачає залучення близько €33 млрд інвестицій.

Науковці презентували дослідження щодо розробки в Україні інвестпроєктів.

  1. Для досягнення цілей проєкту “Розвиток водневої енергетики в Україні” загальний обсяг інвестицій складе €32,882 млрд. Будуть створені нові робочі місця зі значним їх збільшенням до 2034 року. Середньорічне значення внеску до ВВП складе €5,817 млрд.
  2. Проєкт “Розвиток виробництва металевого титану в Україні” передбачає будівництво нового заводу з виробництва металевої титанової продукції на інноваційній основі. Вартість становить майже ₴11,4 млрд. Реалізація проєкту забезпечить: створення 3 500 нових робочих місць, значні податкові надходження до бюджетів – ₴81 млрд.
  3. Фахівці розрахували ефекти для економіки за двома сценаріями будівництва вантажних вагонів на українських заводах. Перший передбачає закупівлю зерновозів і платформ. Це дасть приріст ВВП на 0,486% (+$971 млн), збільшить доходи бюджету на $218,1 млн та збереже 15 000 робочих місць. Другий – комплексна інвестпрограма оновлення вантажного вагонного парку. Забезпечить приріст ВВП на 1,32% (+$2,635 млрд), збільшить доходи бюджету на $587,6 млн та збереже 35 000 робочих місць.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Україна опрацьовує можливість експорту озброєнь.

Україна опрацьовує можливість експорту озброєнь.

Наступна новина
Європейські газові трейдери уникають українських сховищ після російських атак; у

Європейські газові трейдери уникають українських сховищ після російських атак; у "Нафтогазі" кажуть про штатний режим.

Попередні основні теми