Бізнес формує 80% імпорту електроенергії в Україну.

Середа, 7 Серпня, 2024
Бізнес формує 80% імпорту електроенергії в Україну.

Як зазначили в “Укренерго”, під час значного дефіциту в більшість годин доби імпортний перетин завантажений майже повністю — 1650−1700 МВт з 1700 МВт дозволених. 80% цієї потужності в Україну імпортує бізнес, який користується постановою уряду, що дозволяє не вимикати електроенергію бізнесу, який імпортує 80% від своїх потреб.

“Укренерго” та ENTSO-E наразі працюють над технічними можливостями збільшення обсягу дозволеного імпорту. Наразі триває визначення можливих обсягів для безпечного функціонування української та європейської енергомереж. Нагадаємо, в червні Україна імпортувала рекордні за 10 років обсяги електроенергії з ЄС — 858 400 МВт-год.

Проте в Центрі досліджень енергетики кажуть: “У нас немає взагалі годин, коли перетин повністю заповнений. Себто, ми не імпортуємо весь той обсяг електрики, який могли імпортувати з Європи”.

Також Кабінет міністрів для стимулювання енергетичної автономності українського бізнесу ухвалив постанову, згідно з якою світло не вимикатимуть бізнесу, який використовує понад 80% електроенергії власного виробництва.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Мережа McDonald’s планує подальше розширення в Україні: відкриють заклади у центрі та на заході країни.

Мережа McDonald’s планує подальше розширення в Україні: відкриють заклади у центрі та на заході країни.

Наступна новина
На Вінниччині за понад $15 млн будують

На Вінниччині за понад $15 млн будують "сухий порт" для полегшення логістики до одеських портів та країн ЄС.

Попередні основні теми