Україна ризикує не знайти додаткові ₴500 млрд на оборонні потреби.

Вівторок, 6 Серпня, 2024
Україна ризикує не знайти додаткові ₴500 млрд на оборонні потреби.

Навіть попри пропозицію щодо радикального підвищення податків, Україна може не повністю подолати фіскальний розрив, який потрібно закрити для ефективного і вчасного фінансування військових потреб.

Аналітики консорціуму аналітичних центрів RRR4U відзначили, що Україна успішно виконує всі взяті на себе зобов’язання перед міжнародними партнерами, які фінансують пріоритетні видатки, що не мають прямого відношення до оборони або безпеки. Ці видатки цьогоріч закриють у повному обсязі. Натомість анонсовані урядом ₴500 млрд додаткових коштів на фінансування заходів оборони наразі не мають відповідних статей доходів.

“Додаткова потреба виникла через те, що активна фаза повномасштабної війни триває довше, ніж очікували, коли складали бюджет. А також через те, що Україна тривалий час не отримувала безпекової допомоги від США. Тож тепер Україна має знайти джерела додаткового фінансування війська до вересня. Адже восени почнуться проблеми з бюджетним ресурсом для виплати зарплат військовим”, – зазначив експерт Центру економічної стратегії Максим Самойлюк.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Як обвал акційних ринків Європи, Азії та США позначиться на Україні?

Як обвал акційних ринків Європи, Азії та США позначиться на Україні?

Наступна новина
У парламенті запропонували рішення для NPL: створення банку

У парламенті запропонували рішення для NPL: створення банку "поганих активів" на базі націоналізованого держбанку.

Попередні основні теми