Україна та Люксембург підписали безпекову угоду.

Четвер, 11 Липня, 2024
Україна та Люксембург підписали безпекову угоду.

Країни підписали угоду про безпеку, що зосереджена на політичній та ціннісній взаємодії між країнами. Зазначається, що цього року Люксембург виділив €80 млн на оборонну допомогу Україні й надаватиме таку ж підтримку впродовж десятирічного терміну дії угоди. Загалом із початку повномасштабного російського вторгнення ця країна надала військову підтримку Україні на понад €250 млн.

Крім того, Люксембург підтримуватиме Україну щодо навчання у кіберсфері. В угоді також ідеться про розширену співпрацю у сфері оборонної промисловості: Люксембург сприятиме залученню фінансування. Окремі блоки документа стосуються гуманітарної допомоги, підтримки українських внутрішньо переміщених осіб та визволення всіх українців.

Угода також містить блоки щодо підтримки української культури та мистецтва, довгострокової допомоги у впровадженні реформ, відновленні України, поглибленні економічного співробітництва, підтримки Української формули миру, притягнення РФ до відповідальності, реалізації компенсаційного механізму та посилення санкцій проти РФ.

Люксембург підтверджує свою підтримку членства України в ЄС і НАТО.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Більшість громад проти залучення трудових мігрантів із-за кордону.

Більшість громад проти залучення трудових мігрантів із-за кордону.

Наступна новина
Українці розвивають Saas-стартап на основі штучного інтелекту, який залучив у клієнти lifecell,

Українці розвивають Saas-стартап на основі штучного інтелекту, який залучив у клієнти lifecell, "Нову пошту", банки та ритейл.

Попередні основні теми