Гарантія довгострокових зобов’язань: НАТО запропонує Україні нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою.

Вівторок, 2 Липня, 2024
Гарантія довгострокових зобов’язань: НАТО запропонує Україні нову штаб-квартиру для управління військовою допомогою.

Ця пропозиція, яку планують озвучити на саміті у Вашингтоні, стане гарантією довгострокового зобов’язання Альянсу щодо безпеки України та сприймається як “міст” до майбутнього членства Києва, зазначає NYT.

Видання зазначає, що Україна та окремі країни Центральної Європи сподіваються, що на майбутньому саміті 9-11 липня НАТО запропонує Києву переговори про членство. Однак Альянс оголосить про створення місії в Німеччині для координації допомоги всіх видів у довгостроковій перспективі. Цей крок розглядається як “потужний сигнал” як союзникам Києва, так і Москві, яка розраховує, що західні країни втомляться підтримувати війну.

Створити спеціальну місію запропонувала адміністрація президента США. Нова місія об’єднається з коаліцією “Рамштайн”, що надає Україні військову допомогу. Ініціатива контролюватиме підготовку українських військових, підписання двосторонніх угод про безпеку та відправлення техніки. Місія базуватиметься на військовому об’єкті США у Вісбадені, ймовірно, її очолить американський генерал Крістофер Каволі, що на думку експертів, захистить її від будь-яких політичних змін у Вашингтоні.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Загроза продовольчій безпеці: Євросоюз потрапив у нову залежність від РФ.

Загроза продовольчій безпеці: Євросоюз потрапив у нову залежність від РФ.

Наступна новина
1 липня Угорщина почала головувати у Раді ЄС, Варшава очолила

1 липня Угорщина почала головувати у Раді ЄС, Варшава очолила "Вишеградську четвірку", а Світовий банк призначив нового директора з програм для України.

Попередні основні теми