Україна не стане пріоритетом для Угорщини під час її головування в ЄС.

Четвер, 20 Червня, 2024
Україна не стане пріоритетом для Угорщини під час її головування в ЄС.

Представник Угорщини в ЄС Балінт Одор заявив, що Угорщина як голова Ради ЄС хоче “збалансувати” процеси розширення блоку, маючи на увазі сприяння інтеграційному процесу країн Західних Балкан, зокрема, планує провести саміт ЄС-Західні Балкани.

На питання про те, що очікувати щодо РФ та допомоги Україні, він зазначив, що Угорщина “уважно стежитиме за розвитком подій і включатиме до порядку денного всі необхідні аспекти за необхідності”. Загалом про підтримку України представник Угорщини в ЄС нічого не сказав.

Але він назвав пріоритетами головування конкурентоспроможність ЄС, економічні відносини з третіми країнами, полегшення адміністративного тягаря, оборонну політику, співпрацю у сфері закупівель зброї. Слоганом головування Угорщина обрала “Повернемо Європі колишню велич”. Цей слоган подібний до слоганів передвиборчої кампанії експрезидента США Дональда Трампа.

Зауважимо, Угорщина не підтримує шлях України до ЄС та НАТО, часто блокуючи рішення щодо підтримки України, а також санкції проти РФ. Крім того, Угорщина продовжує економічну співпрацю з РФ.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Регулятор назвав ключові ризики для фінансової стабільності банківського ринку.

Регулятор назвав ключові ризики для фінансової стабільності банківського ринку.

Наступна новина
Програма доступних кредитів

Програма доступних кредитів "5-7-9%" вичерпала себе, НБУ вимагає змін.

Попередні основні теми