Як оцінюють інвестиційний клімат в Україні іноземні інвестори?

Середа, 29 Травня, 2024
Як оцінюють інвестиційний клімат в Україні іноземні інвестори?

Іноземні інвестори стримано-негативно оцінюють інвестиційний клімат в Україні. Повномасштабна військова агресія Росії проти України продовжує очолювати перелік чинників негативного впливу на інвестиційний клімат, на другому і третьому місцях — корупція і слабка судова система. Тому для стимулювання економіки важливо напрацьовувати рівні й чесні правила.

В Європейській бізнес асоціації зазначають, що іноземні інвестори приїжджають в Україну, вивчають різні можливості, але масово кошти в український бізнес не вкладають і більше займають позицію спостереження.

“Наприкінці 2023 року інтегральний показник Індексу інвестиційної привабливості України незначно знизився — до 2,44 бала з 5 можливих (2,48 бала у другій половині 2022 року). Наразі 84% опитаних директорів членських компаній Асоціації, вважають інвестклімат несприятливим”, — зазначили в ЄБА.

За їхніми даними, близько половини респондентів (48%) вказують на погіршення інвестиційного клімату, 39% вважають, що істотних змін не відбулося, і 13% вважають, що інвестклімат покращився.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Польський ритейлер одягу посилює експансію на український ринок.

Польський ритейлер одягу посилює експансію на український ринок.

Наступна новина
Британія допоможе українській компанії збудувати завод з виробництва

Британія допоможе українській компанії збудувати завод з виробництва "зеленого водню" потужністю 8 000 тонн на рік; інвестиції в проєкт сягають €300-400 млн.

Попередні основні теми