Україна продовжує “знекровлювати” нафтобази РФ.

Понеділок, 13 Травня, 2024
Україна продовжує “знекровлювати” нафтобази РФ.

В ніч на 11 травня безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували у РФ Волгоградський нафтопереробний завод “Лукойлу”, повідомили джерела в ГУР. “Лукойл-Волгограднафтопереробка” – найбільший виробник нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі РФ, потужність заводу складає 14,8 млн тонн. Постраждали дві установки первинного перероблення нафти. 12 травня НПЗ зазнав повторної атаки.

БПЛА також атакували Шебекіно у Білгородській області. Там пошкоджено лінії електропередачі, місто та низка сіл залишилися без світла.

До цього, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Калузькій області Росії. Цей НПЗ атаковано вже удруге – перша атака відбулась 15 березня. Номінальна потужність з перероблення нафти “Першого заводу” – 1,2 млн тонн на рік.

Також 10 травня в окупованому з 2014 року місті Ровеньки Луганської області пролунали вибухи на нафтобазі. Там виникла пожежа, також пошкоджено будинки поблизу. Повідомлялось також про жертви та постраждалих.

 

Support independent journalism team

Dear Ukraine Business News reader, we are a team of 20 Ukrainian journalists, researchers, reporters and editors who would humbly ask for your support.

Попередня новина
Україна прогнозує

Україна прогнозує "критичну фазу" на фронті у травні-червні, але Білий дім не очікує на серйозний прорив РФ.

Наступна новина
Байден розпорядився надати Україні $400 млн військової допомоги,

Байден розпорядився надати Україні $400 млн військової допомоги,

Попередні основні теми